7300 euro voor weekendje in kubuswoning tijdens Songfestival

Twee nachtjes in een kubuswoning slapen tijdens de finale van het Songfestival? De woningeigenaar vraagt 7300 euro. Afbeelding: Dreamsitme/AD

De kassa rinkelt flink voor Rotterdammers die tijdens het Eurovisie Songfestival een kamer of appartement aanbieden.

Uit cijfers van verhuursite Airbnb blijkt dat er in de songfestivalweek, van 11 tot 17 mei, bijzonder veel belangstelling is voor Rotterdamse bedden. Meer dan achthonderd gasten uit binnen- en buitenland hebben zich inmiddels verzekerd van één of meerdere overnachtingen in de Maasstad. Dat is 21 keer meer dan in een gemiddelde week. Volgens Airbnb zijn de lokale ‘hosts’ nu al verzekerd van 160.000 euro aan huurinkomsten.

Lees ook: Maastricht weigerde ‘wurgcontract’ songfestival te tekenen

Het merendeel van de reserveringen stroomde binnen in de dagen na de bekendmaking van Rotterdam als gastheer. De meeste boekers kwamen uit Groot-Brittannië, gevolgd door Duitsland, Nederland, België en Spanje.

De gemiddelde prijs per accommodatie per nacht bedraagt 120 euro, maar wie nu nog iets zoekt, moet rekening houden met hogere prijzen. Zeker in de tweede helft van de songfestivalweek schieten de prijzen omhoog. Onder de 300 euro is het aanbod zeer beperkt.

Hoofdprijs

Voor het finaleweekend wordt de hoofdprijs gevraagd. De bewoners van een penthouse in het Timmerhuis in het Rotterdamse centrum hopen hun luxe appartement voor 7000 euro te verhuren. De eigenaar van een kubuswoning spant de kroon met 7300 euro voor twee nachtjes. Een woordvoerder van Airbnb benadrukt dat dat vraagprijzen zijn. ,,Het is niet zeker of deze woningen ook echt voor die bedragen worden verhuurd.’

Lees ook: Maastricht grijpt naast Songfestival

Het aanbod van Rotterdamse accommodaties op Airbnb is flink gestegen sinds de komst van het Songfestival. Veel mensen willen profiteren van de enorme stroom toeristen die volgend jaar mei deze kant op komt. Airbnb bevestigt de toename van het aantal hosts, maar kan niet zeggen om hoeveel het precies gaat.

Hoeveel de Rotterdamse verhuurders uiteindelijk aan het Songfestival verdienen, is lastig te voorspellen. Tijdens de editie van 2018 in Portugal streken lokale verhuurders via Airbnb meer dan 6 miljoen euro op.

Door Sander van der Werff