Nog een keer genieten: wederom zomers weekend voor de boeg

Bron © AD

Komend weekend optimale omstandigheden om een terrasje te pikken. Afbeelding: ANP XTRA

De nachten worden langer en vooral kouder. Maar dat betekent niet dat er geen mooie dagen meer aan zitten te komen. Zaterdag wordt het een stralende dag met hoge temperaturen en ook zondag ziet er prima uit.

Afgelopen weekend was het al heerlijk weer in Nederland voor de tijd van het jaar, en ook aankomend weekend is het goed toeven buiten met temperaturen die kunnen oplopen tot 25 graden.

De vrijdag begint lokaal met wat mist, maar zodra deze optrekt komt de zon door. ,,Alleen het noorden blijft gevoelig voor wolkenvelden waar misschien ook nog lokaal wat motregen valt. Naarmate de dag vordert wordt de bewolking wel dunner en kan ook in het noorden de zon doorbreken”, weet Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,‘s Middags is het zo’n 17 tot 18 graden in het noorden van het land. In het zuiden loopt de temperatuur op naar zo’n 20 graden.”

Barbecueën

Zaterdag wordt een echte nazomerdag, al begint de herfst officieel pas maandag.,,De temperatuur loopt flink op en de maxima liggen van noord naar zuid grofweg tussen 21 en 25 graden.” Ideaal weer dus om er lekker op uit te gaan, of om zelfs de barbecue weer aan te slingeren. ,,Hou er wel rekening mee dat de zon al iets over 19.30 uur ondergaat en dat het dan best rap kan afkoelen”, vertelt Klaassen.

Ook zondag is het zonnig, al neemt de bewolking wel wat toe vanuit het zuidwesten. In het noorden van Nederland kunnen we het langst van de zon profiteren. De aangevoerde lucht is warm en in combinatie met de zon loopt de temperatuur op de meeste plaatsen nog één of twee graden verder op.

Volgende week is het weer gedaan met de hoge temperaturen. Het weerbeeld wordt wisselvalliger en de maxima liggen tussen 15 en 20 graden. Nog even genieten dus, dit weekend!

Door Bonne Kerstens

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →