YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep op vrije voeten

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Ties Granzier en Govert Sweep zijn weer op vrije voeten. De YouTubers, die vorige week werden opgepakt op het verboden Amerikaanse overheidsterrein Area 51, zijn vooral opgelucht.

„Heel fijn om op vrije voeten te staan en naar Nederland te kunnen. Er is niemand meer bij ons, we hebben lekker ons kloffie bij ons en kunnen weer naar Nederland”, zei Govert in De Coen en Sander Show op Radio 538. „Het is natuurlijk vervelend voor thuis en zo. Gelukkig dat we niet langer de cel in moesten.”

Lees ook: YouTubers Ties en Govert nog drie dagen de cel in en een boete van 4500 dollar

Govert vond het heftig om in de cel te zitten. „Kijk, wij zijn nog nooit in de gevangenis terechtgekomen. Het is natuurlijk geen Nederlandse cel. Het is een klein celletje waar schimmels hangen en waar het naar urine ruikt. Heel gek om mee te maken.” Douchen gebeurde gelukkig privé, aldus Sweep.

Spijt

De 21-jarige YouTuber heeft spijt dat hij van tevoren niet beter onderzoek heeft gedaan, maar is ook blij met de extra aandacht voor zijn kanaal. „Het is een feit dat de cijfers omhooggaan. Als videomaker hoop je dat je video’s goed bekeken worden.”

Sweep en Granzier werden maandag door de rechtbank in Las Vegas veroordeeld tot een geldboete van in totaal zo’n 4500 dollar. „In de media wordt verteld dat we op het terrein van Area 51 waren, maar we zijn niet op dat terrein geweest”, verduidelijkt Govert nog.

Ties en Govert reageren vanuit cel op straf. Video: De Limburger

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen