Jacobs net naast podium op WK skateboarden

Bron © ANP

Afbeelding: AFP

Skateboardster Candy Jacobs is net niet op het podium beland bij het WK in São Paulo. De 29-jarige Limburgse eindigde als vierde in de eindstrijd van de olympische discipline street.

Het skateboarden maakt in Tokio 2020 zijn olympische debuut.

Goud en zilver waren voor Brazilië. Pamela Rosa veroverde de titel. Ze scoorde voor een van haar laatste tricks zo veel punten, dat ze haar 11-jarige landgenote Rayssa Leal voorbij streefde. Brons ging naar de kampioen van vorig jaar, de Japanse Aori Nishimura.

Jacobs, afkomstig uit Tegelen, verdiende met haar vierde plaats wel de nodige punten voor de ranglijst die bepaalt wie naar de Spelen in Tokio mogen. Ze stond voor het WK begon al zevende op die ranking.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen