Informatieavond over bomenkap landgoed kasteel Mheer

De fijnsparren zijn aangetast door de letterzetter, een bastkever. Afbeelding: Facebook gemeente Eijsden

In de kantine van het bijgebouw van kasteel Mheer, aan de Dorpsstraat 6, wordt een inloopavond gehouden over de aanstaande bomenkap op het domein van kasteel Mheer op woensdag 25 september vanaf 19.00 uur.

In bepaalde delen van het Hoogbos, rondom het landgoed van kasteel Mheer, staat veel fijnspar. De bomen zijn aangetast door de letterzetter. Dit is een bastkever die door gangen te graven en eitjes te leggen de bast van de boom aantast. De bomen zijn daardoor ziek of inmiddels afgestorven. Om te voorkomen dat de letterzetter zich naar de omgeving verspreidt, worden de fijnsparren gekapt. Er worden later nieuwe bomen geplant.

Door Jeroen Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen