Geuldalwandelmarathon beleeft 38ste editie

Het Geuldal bij Wijlre. Afbeelding: Rob Oostwegel

Wandelvereniging Vilt houdt op zaterdag 5 oktober de 38ste Geuldalwandelmarathon. Er kan gestart worden vanaf de plaatsen Hauset, Epen en Stokhem. Busvervoer naar de startplaatsen is mogelijk.

De Geuldalwandelmarathon is een wandeling door het dal van de Geul vanaf de bron in de omgeving van Eynatten tot bijna aan de monding in Houthem. De wandelaars van de hele marathon (42 km) en de halve marathon (21 km) met start in België, starten in Hauset en zoeken het prille begin van de Geul op. Vervolgens wandelen ze door het Geuldal.

Naar de startplaatsen is busvervoer mogelijk. Dit kan uitsluitend via voorinschrijving op de website worden gereserveerd. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 1 oktober. De bussen van Berg naar Hauset vertrekken tussen 6.10 en 6.30 uur en om 7.30 uur (42 km) en van Epen naar Hauset (21 km) om 8.00 uur. Om 9.30 uur vertrekt de bus van Berg naar Epen voor de 21 km en de bus voor de kwart marathon naar Stokhem vertrekt om 10.05 uur. Vanuit de Mehrzweckhalle in Hauset kunnen de deelnemers aan de 42 kilometer starten tussen 7.00 en 9.00 uur. Vanaf het Patronaat in Epen kan men voor de 21 kilometer tocht starten tussen 9.00 en 12.00 uur. De 21 kilometer-tocht vanuit Hauset met finish in Epen kan men starten tussen 7.00 en 9.00 uur en voor de 10,5 kilometer wandeling vanuit buurthuis Stokhem kan men starten tussen 10.00 en 12.00 uur.

Meer informatie via www.wandelverenigingvilt.nl.

Door Jeroen Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Eijsden-Margraten