Politie blundert: onschuldige journalist opgepakt voor vliegtuigkaping

Bron © AD

Een van de kapers laat zien dat hij een vuurwapen heeft waarmee hij de gezagvoerder onder schot houdt tijdens diens interview met de media op het vliegveld van Beirut. Afbeelding: Screenshot YouTube

De Griekse politie heeft de 65-jarige Libanees vrijgelaten die vorige week werd gearresteerd op verdenking van het kapen van een vliegtuig en de moord op een Amerikaanse marinier in 1985.

De arrestant blijkt een Libanese journalist te zijn met dezelfde naam als de kaper. Hij heeft volgens de politie niets met de kaping te maken.

Arrestatiebevelen

Tegen de gezochte Libanees staan twee arrestatiebevelen uit. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kaping op 14 juni 1985 van een TWA-toestel. Daarbij werd een Amerikaanse marinier doodgeschoten.

Het vliegtuig was met 153 passagiers onderweg van de Egyptische hoofdstad Caïro naar het Amerikaanse San Diego met tussenstops in Athene, Rome, Boston en Los Angeles.

Gekaapt

Het toestel werd gekaapt nadat het van Athene was opgestegen. De kapers eisten de vrijlating van zevenhonderd sjiitische gevangenen uit Israëlische hechtenis.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen