Politie: nog geen zicht op dader van moord op advocaat Wiersum

Bron © ANP

bloemen bij het kantoor van de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum Afbeelding: ANP

De politie heeft nog steeds geen zicht op de dader van de moord op advocaat Derk Wiersum. Een woordvoerster van de politie zei dit dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De politie bevestigde dat de dader vermoedelijke tussen de 20 en 25 jaar is. Eerder werd uitgegaan van een vermoedelijke schutter tussen de 16 en 20 jaar, maar de leeftijd werd bijgesteld op basis van tips. De dader had een slank postuur, ongeveer 1,75 meter lang en was volledig in het zwart gekleed. Hij heeft Wiersum doodgeschoten met een normaal vuurwapen.

Lees ook: ‘Tientallen personen beveiligd na moord op advocaat’

Er wordt met een groot rechercheteam gezocht naar de schutter. Daarbij zijn ook rechercheurs van andere eenheden betrokken met verschillende expertises.

De politie riep alle mensen op die mogelijk iets hebben gezien zich te melden. „We worden liever een keer te veel gebeld dan niet”, aldus de woordvoerster.

Lees ook: ‘De war on drugs kan Nederland nooit in zijn eentje aan’

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen