President vraagt Netanyahu nieuwe regering te vormen

Bron © ANP/DPA/RTR

Benyamin Netanyahu. Afbeelding: EPA

De Israëlische president Reuven Rivlin heeft de huidige premier Benyamin Netanyahu van de rechtse Likud-partij gevraagd om een nieuwe regering te vormen. Dat heeft het presidentiële kantoor bekendgemaakt.

Coalitie-gesprekken tussen Netanyahu en Benny Gantz van het blok Blauw en Wit, dat bij de verkiezingen de grootste werd, zijn op niets uitgelopen. Netanyahu heeft nu 28 dagen de tijd om een nieuwe regering te formeren. Mocht hij er dan nog niet uit zijn gekomen, dan kan de termijn nog verlengd worden met 14 dagen.

Het blok Blauw en Wit van Gantz won de verkiezingen die vorige week dinsdag werden gehouden en behaalde 33 van de 120 zetels in het parlement. De Likud-partij van Netanyahu behaalde 32 zetels.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen