Cursus Digisterker in bibliotheek Landgraaf

Afbeelding: ING Image

Bibliotheek Landgraaf verzorgt een cursus ‘Digisterker: leer werken met de e-overheid’. De cursus start eind oktober bij inschrijving van minimaal vijf cursisten.

In vier opeenvolgende middagen, op maandag 28 oktober en 4, 11 en 18 november, is de cursus te volgen in de bibliotheek in het Burgerhoes. De middagen duren van 15.00 tot 17.00 uur. Deelnamekosten bedragen vijf euro voor het cursusboek. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek, via tel. 045-5695660 of info@bibliotheeklandgraaf.nl

Digisterker

Burgers worden steeds vaker doorverwezen naar digitale loketten van de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing. Met Digisterker leren deelnemers werken met deze digitale overheid, zodat ze zelfstandig kunnen werken met de websites van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus wordt georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Digisterker en Gemeente Landgraaf. Om aan deze cursus deel te nemen, is enige computerervaring vereist.

De lessen gaan door bij minimaal vijf deelnemers. Indien dit minimale aantal niet wordt gehaald, verschuift de cursus naar een volgende cursusreeks. Het maximale aantal is acht cursisten.

Door Redactie
Landgraaf