Longpunt in Maastricht UMC informeert over ‘longmedicatie’

Afbeelding: GPD

Hilde Bastiaens, longverpleegkundige binnen het MUMC, legt de nieuwste ontwikkelingen over luchtwegmedicatie uit tijdens het ‘Longpunt’ op maandag 14 oktober. De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 uur in Trefcenter Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, Maastricht.

Deze informatieve middag concentreert zich op de praktijk van de inhalatiemedicamenten. Bastiaens legt de nieuwste ontwikkelingen over luchtwegmedicatie uit. Samen met drie andere longverpleegkundigen wordt de theorie omgezet in de praktijk en wordt er geoefend. Bezoekers wordt verzocht alle pufjes mee te nemen. Verder zorgt het Longpunt voor oefenmateriaal. De zaal is open vanaf 13.15 uur.

Lokale samenwerking

Vrijwilligers van het Longfonds werken lokaal samen met patiënten en zorgverleners. Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt de plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners is Longpunt de plek waar zij hun patiënten in een groep kunnen ontmoeten en mogelijk verder verwijzen. Voor vrijwilligers is Longpunt de plek waar zij het leven van longpatiënten helpen verbeteren.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Informatie via maastricht@longpunt.longfonds.nl of kijk op www.limburg.longfonds.nl voor het jaarprogramma van Longpunt. Mensen die komen wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, omdat veel longpatiënten daar last van hebben.

Door Jeroen Janssen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Eijsden-Margraten