Valkenburg continueert subsidie voor AED-netwerk

Afbeelding: GinoPress B.V.

De gemeente Valkenburg blijft de stichting Hart voor Veiligheid ook de komende jaren financieel ondersteunen. De stichting organiseert in Valkenburg het AED-netwerk.

De Hartstichting heeft laten weten dat zij het systeem met defibrillators wil overnemen. De gemeente ziet echter geen aanleiding om de bestaande samenwerking met de stichting Hart voor Veiligheid te verbreken: „Het loopt perfect”, constateert wethouder Rémy Meijers.

In heel Valkenburg hangen ondertussen defibrillators die kunnen worden gebruikt als mensen plotseling een hartstilstand krijgen. Er zijn volgens Meijers nog een paar witte vlekken waar nog een AED is. Dat is onder meer het geval in Walem-boven en IJzeren.

De gemeente hoopt dat ook daar binnen afzienbare tijd defibrillators komen, met een netwerk van vrijwilligers die dat apparaat in geval van nood kunnen bedienen. „We laten het initiatief echter bij die buurten zelf”, zegt Meijers, „dan weet je ook zeker dat het gedragen wordt door de bewoners.”

Door René Willems

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Valkenburg aan de Geul