Burgemeester ‘tv-dorp’ Polopos op bezoek bij veiling ZON

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Hoog bezoek vrijdagochtend bij veiling ZON in Venlo, met de - voor Nederlanders - bekendste burgemeester van Spanje, ook al is Matias Gonzáles Braos (tweede van links op de foto) eerste burger van een plaatsje met zestig inwoners: Polopos dient echter als uitgangspunt voor een populaire reality-serie van RTL4 met vijf Nederlandse koppels in de hoofdrol.

De burgemeester bezoekt met familieleden Nederland: zoals Valkenburg, woonplaats van het ‘Polopos-echtpaar’ John en Juani Speetjens. Braos is komkommerteler, net als zijn meegekomen neef, vandaar dat de delegatie ook de veiling aandeed. Volgens Els van Herpen van ZON waren de Spaanse gasten onder de indruk van de snelle afhandeling van de verhandelde groenten tegen lage kosten: „Mochten we ooit het plan opvatten een veiling in Spanje te beginnen, dan kunnen we in Polopos terecht, vertelde de burgemeester.”

Door Will Gerritsen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen