Nathan Rutjes over Roda: ‘Er is een charlatan aan de macht’

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Oud-Roda-speler Nathan Rutjes maakt zich grote zorgen over de situatie bij zijn oude club. „Er is een charlatan aan de macht. Zijn vak is bedriegen.”

Dat zei het voormalige clubicoon vrijdag in het radioprogramma van Gijs Staverman op Radio 2 over investeerder Mauricio Garcia de la Vega. „Ik heb filmpjes van hem gezien, al eerder, waarin hij in dezelfde situatie is gekomen.”

Lees ook: Roda-trainer De Jong: ‘Ik zal de groep hier doorheen loodsen’

Rutjes maakt zich kwaad over een opmerking van De la Vega tijdens een persconferentie afgelopen dinsdag. De Mexicaan zei toen dat het leek alsof hij de enige was bij de club die nog werkte. „Ik heb daar vijf jaar gewerkt. Die mensen die nu niet meer voor hem willen werken hebben voor een loon, waarvoor je nog beter een uitkering kan aanvragen, werkweken van tachtig uur gemaakt. Ze hebben dag en nacht klaargestaan voor die club, en dan durf je dit zo te zeggen. Ja, dan ben je een grote hoor.”

„Ik hoop vooral dat de mensen die echt hart voor de zaak hebben weer waardering krijgen, want dat verdienen ze echt”, besluit de Rotterdammer.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #10. Video: De Limburger

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen