Ajax wil verder met Van der Sar als directeur

Bron © ANP

Edwin van der Sar. Afbeelding: Getty Images

Ajax heeft een nieuw contract voor algemeen directeur Edwin van der Sar klaarliggen. Dat staat in de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders, die op 15 november wordt gehouden

Als het aan de raad van commissarissen van Ajax ligt, dan verlengt de oud-doelman zijn aflopende verbintenis met vier jaar. Tijdens de vergadering komt ook het nieuwe contract voor Marc Overmars aan de orde. Ajax maakt in maart dit jaar al bekend dat de directeur voetbalzaken een contract tot november 2024 krijgt.

Onder leiding van Van der Sar en Overmars is Ajax weer uitgegroeid tot een succesvolle club. De landskampioen en laatste winnaar van de KNVB-beker bereikte vorig seizoen de halve finales van de Champions League. Ajax is de koningsklasse van het Europese clubvoetbal dit voetbaljaar ook goed begonnen, met overwinningen op Lille OSC (3-0) en Valencia (0-3).

De goede prestaties op het veld vertalen zich ook in mooie financiële cijfers. Ajax maakte het afgelopen seizoen 51,9 miljoen euro winst en zag het eigen vermogen groeien tot 210 miljoen euro.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #10. Video: De Limburger

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen