Canto Rinato uit Schinveld wint Korenfestival in Roermond

Slingers en applaus voor Canto Rinato. Afbeelding: Audrey Smeets

Het Schinveldse koor Canto Rinato mag zich een jaar lang Limburgs Koor van het Jaar noemen.

Het gezelschap onder leiding van dirigent Anton Kropivsek behaalde tijdens de Limburgse Koordagen in De Oranjerie in Roermond 278 punten, goed voor de eerste plaats.

Musicalster Suzan Seegers reikte samen met juryvoorzitter John Damsma en gedeputeerde Hubert Mackus de prijs uit. Het koor won 1000 euro en een coachingstraject van koepelorganisatie NKF. Ook mag Canto Rinato volgend jaar deelnemen aan de landelijke korenfinale en festival Musica Sacra in Maastricht.

Prijzen waren er ook voor zangkoor Jokola uit Brunssum onder leiding van Ralph Hamer (beste groot koor in afdeling A), jongerenkoor Cantarella uit Weert onder leiding van Rita Scheffers (winnaar klein koor, afdeling B) en zangvereniging Reconnected uit Voerendaal onder leiding van Peggy Smeets (winnaar groot koor, afdeling B).

Aan de Limburgse Koordagen in Roermond namen negenhonderd zangers van dertig muziekverenigingen uit de provincie deel.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beekdaelen