College wil zittingstermijn leden ARK Sittard-Geleen verruimen

Dit pand in de Sittardse Putstraat werd jaren geleden al herontwikkeld, nog steeds krijgen veel monumentale panden in de stad nieuwe bestemmingen. Afbeelding: archief De Limburger/Ermindo Armino

Sittard-Geleen wil de regels veranderen om het mogelijk te maken dat de zittingstermijn voor twee leden van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) kan worden verlengd.

Bedoeling is binnenkort vier leden van de commissie te verversen, de voorzitter en drie algemene leden. Hiervoor zijn al gesprekken gevoerd en nieuwe kandidaten worden binnenkort voorgedragen aan de gemeenteraad.

Maar B en W willen voor twee posities de mogelijkheid creëren om oude leden te herbenoemen. Het gaat om leden met specifieke kennis van monumenten in de gemeente. Nu luidt de regel dat leden maximaal twee termijnen van drie jaar deel uit mogen maken van ARK.

De Erfgoedwet biedt volgens B en W mogelijkheden een uitzondering te maken voor leden met kennis van lokale monumenten. Het college wil zo aanwezige expertise over historische panden ‘borgen’, zeker omdat in Sittard momenteel veel monumenten worden herontwikkeld.

Door Erwin Schmidt

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen