Open Universiteit en GaiaZoo gaan samenwerking tegen plasticvervuiling aan

Afbeelding: GaiaZoo/OU

De Open Universiteit in Heerlen en GaiaZoo gaan een samenwerking tegen plasticvervuiling aan. Donderdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, wordt de aftrap genomen.

Die aftrap wordt gedaan door kinderen uit groep 7 van basisschool St. Ursula uit Kerkrade. Zij lopen een speurtocht met als thema plasticvervuiling.

Bewustwording

De Open Universiteit doet onderzoek naar plasticvervuiling en zoekt daarbij altijd naar oplossingen, in samenwerking met partijen als de Verenigde Naties, maar ook regionaal zoals in het Euregionale project Litter Free Rivers and Streams.

GaiaZoo komt op voor regionale bedreigde diersoorten en wil haar bezoekers laten zien wat je zelf kunt doen om plasticvervuiling waar dieren last van hebben, te beperken. Daarom hebben GaiaZoo en de Open Universiteit de handen ineen geslagen om de bewustwording te vergroten en oplossingen aan te dragen.

Groep 7 van basisschool St Ursula zal als eerste speurtocht in GaiaZoo over de gevolgen van plasticvervuiling voor dieren lopen. Ze krijgen antwoord op vragen als hoe dwergnijlpaarden diep in de oerwouden van Afrika last kunnen hebben van plastic en waarom eten ooievaars elastiekjes eten. Naast de speurtocht zijn op drie plekken in GaiaZoo ook informatieve video’s over plasticvervuiling te zien.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen