Man vast voor neerslaan agent bij trouwstoet

Bron © ANP

Afbeelding: Videostill

Een 25-jarige Rotterdammer is aangehouden voor het buiten westen slaan van een agent die eind augustus in Rotterdam een trouwstoet controleerde.

De verdachte werd woensdagochtend in Lopik gearresteerd. Hij probeerde zich nog te verstoppen onder een bed, maar agenten hadden dat al snel door, meldt de politie.

Doorzoekingen

De man die de klap uitdeelde, kon ontkomen. Sindsdien was de politie naar de verdachte op zoek. De woning in Lopik waar de Rotterdammer woensdagochtend werd aangehouden en een woning in Rotterdam zijn doorzocht. De 25-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het incident gebeurde op vrijdag 30 augustus. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Bewusteloos

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor.

De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk. Hij is opgelucht dat de verdachte is aangehouden, meldt de politie. „Nog altijd heeft de klap een enorme impact op mijn gezin. De kinderen kunnen nog stééds niet ongeremd spelen in huis omdat ze rekening moeten houden met papa. Ik vind het mooi om te zien hoe samenleving en politie hebben samengewerkt om tot de aanhouding van deze verdachte te komen.”

Lees ook: Politie geeft nieuwe beelden vrij van agent die knock-out wordt geslagen tijdens trouwstoet

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen