Moniek Hanssen stopt ‘met pijn in het hart’ met ‘Oma Meijel Breit’

Bron © BD

Moniek Hanssen uit Heesch bij een presentatie van Oma Meijel Breit. Afbeelding: Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

De Stichting Oma Meijel Breit legt de breipennen neer. Oprichter Moniek Hanssen kan het werk voor deze stichting niet langer combineren met haar privéleven. ,,Met pijn in het hart maar ook vol trots heb ik het besluit genomen te stoppen”, zegt ze.

Moniek Hanssen verloor in 2013 dochtertje Ize en haar beide ouders bij een verkeersongeval bij Meijel. ,,In september 2016 ben ik van start gegaan om de droom van mijn moeder, Oma Meijel, werkelijkheid te laten worden. En ik kan zeggen dat me dat gelukt is. We hebben vanuit de stichting honderden babyslofjes kunnen schenken aan ziekenhuizen.”

Oma Meijel, zoals Ize oma Riek Hanssen noemde, stopte via haar breipennen al haar liefde in babyslofjes, truien en vesten. Voor kindertjes in heel Meijel en omstreken. Moniek Hanssen uit haar dankbaarheid op Facebook: ,,Zoveel lieve oma’s die zich hiervoor hebben ingezet, de honderden producten die zij hebben gebreid. Zoveel mensen en organisaties die de stichting hebben gesteund in de vorm van donaties, samenwerkingen, initiatieven, aankopen, verkooppunten, mooie en hartverwarmende reacties.”

Ook heeft Oma Meijel Breit veel betekend voor Moniek Hanssen zelf: ,,Dit werk heeft mij verder gebracht in mijn proces rondom het verlies van moeder. Door met haar passie, hobby en droom bezig te zijn, kon ik ook dichtbij haar zijn. Het heeft me veel warmte gebracht en deze warmte heb ik proberen terug te geven aan ouders die in het ziekenhuis moesten verblijven met hun kleintje.”

Door Maarten van de Rakt

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen