Limburgse carnavalsbond benoemt Lex Uiting tot ‘Carnavalist’

Via een videoverbinding werd contact gelegd met ‘Carnavalist’ Lex Uiting. Afbeelding: BCL

Venlonaar Lex Uiting is door de Bond Carnavalsverenigingen Limburg voor de komende drie jaar benoemd tot ‘Carnavalist’.

De zanger van de evergreen ‘Nao ut Zuuje’ is de eerste Limburger die deze eretitel mag voeren. De prijs werd woensdagavond geïntroduceerd tijdens de jaarvergadering van de carnavalsbond in Linne. Deze prijs, bestaande uit een bronzen beeldje en een medaille, wordt driejaarlijks uitgereikt aan een vrouw of man die de Limburgse vastelaovend vertegenwoordigt en persoonlijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de beleving van carnaval en die door Limburgse carnavalisten ook als zodanig wordt herkend en erkend.

Tijdens de bijeenkomst werd ook Jos Hessels definitief benoemd tot nieuwe voorzitter nadat hij het afgelopen jaar als interim fungeerde. Lex Uiting neemt zijn prijs in ontvangst tijdens het 55-jarig jubileumweekend van de BCL in Roermond op 18 en 19 januari 2020.

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw