Ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers neemt niet verder toe

Afbeelding: Getty Images

Het verzuim van Nederlandse werknemers is in de tweede helft van het jaar voor het eerst in jaren niet verder opgelopen. Het arbeidsverzuim stabiliseerde op 4,2 procent, zo meldt arbodienstverlener Arboned.

Het verzuim is volgens Arboned nog steeds relatief hoog. Bedrijven zouden er baat bij kunnen hebben meer in te zetten op preventie. Ook de inzet van slimme algoritmes zou kunnen helpen om het verzuim terug te dringen, door problemen sneller aan te zien komen.

Met name in de niet-commerciële dienstverlening was het verzuim hoog. Bij kleine en middelgrote bedrijven (tot tweehonderd werknemers) kwam het verzuim uit op 3,8 procent. Bij grote bedrijven was dat 4,9 procent. Van het langdurige verzuim wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten. Ook stressgerelateerde klachten komen veel voor.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen