‘Ons geheim van zo lang samen zijn is dat je goed naar elkaar moet luisteren’

Diny en Henk werden vereerd door een bezoek van waarnemend burgemeester Gerd Leers. Afbeelding: Françoise Petersen

In de Thalesstraat in Brunssum is het feest. Onder in een appartement hangen kleurrijke slingers. Twee ballonnen in de vorm van een zes en een nul prijken opvallend voor het raam. In deze straat werd woensdag 9 oktober feest gevierd: Diny en Henk Deenen-Knoops zijn zestig jaar getrouwd.

Diny en Henk zitten stralend naast elkaar aan de eettafel. Voor hun staat een grote taart met hun afbeelding. Ze zijn omringd door familie. Waarnemend burgemeester Gerd Leers brengt hen ook nog eens een mooie bos bloemen en een gedenkbord, met daarin hun naam en trouwdatum gegraveerd.

Kermis

Henk is geboren in Treebeek en heeft jarenlang tegenover het gebouw van de ‘mijnpolitie’ gewoond. Vervolgens heeft hij even in Beek gewoond en is toen weer naar Brunssum teruggegaan. „Tijdens mijn militair verlof ben ik met een vriend naar de kermis in Treebeek gegaan”, vertelt Henk. „Daar kwamen we twee dames tegen, waarvan Diny één was. Die vriend van mij heeft even iets met die andere dame gehad, maar heeft het niet zo lang volgehouden als wij”, zegt Henk met een twinkeling in zijn ogen. Diny en hij kijken elkaar aan. „Eigenlijk ging het allemaal vanzelf. We zijn getrouwd en om de twee jaar kregen we een kind. Uiteindelijk hebben we er vijf gekregen.”

„Nou, eigenlijk was ons laatste kind een uitzondering. Die kwam pas na drie jaar”, verbetert Diny hem. „Dat was een cadeautje. Hij is ook nog eens het grootste van het stel geworden is. En nu hebben we negen kleinkinderen en één achterkleinkind.”

Zorg

Henk heeft jarenlang ondergronds gewerkt. Daarna heeft hij carrière gemaakt in het tegenwoordige Chemelot, waar hij onder andere de functie van chef onderhoud elektricien heeft bekleed. Diny heeft jarenlang bij Philips gewerkt, waar ze mica’s moest sorteren. Dat zijn onderdelen die vroeger in een lamp gebruikt werden. Na hun huwelijk heeft ze thuis voor de kinderen gezorgd. „Zo ging dat in die tijd. De vrouw bleef thuis om voor de kinderen te zorgen, terwijl de man werkte.”

Geheim

„Ons geheim van zo lang samen zijn is dat je goed naar elkaar moet luisteren”, zegt Henk. „We hebben beiden totaal verschillende karakters, maar vullen elkaar daardoor aan. Dan is het heel belangrijk, dat je goed hoort wat de ander zegt.” Een zoon zegt lachend: „Eigenlijk luistert hij veel naar haar en is zij de baas, maar hij denkt dat hij de baas is”.

Gezellig

De kinderen zijn er trots op dat mam en pap zestig jaar getrouwd zijn. Ze gaan allemaal aan de eettafel zitten, samen met waarnemend burgemeester Gerd Leers. De grote jongste zoon helpt met het aansnijden van de taart en de dochter overhandigt de stukjes taart op bordjes met een vorkje erbij. Diny en Henk zijn heel blij met al het bezoek. „We hadden niet gedacht dat het zo gezellig zou worden”, besluit Diny blij.

Door Françoise Petersen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Brunssum