Gegevens van kwart miljoen bezoekers prostitutieforum uitgelekt

Bron © AD

Afbeelding: ANP

Accountgegevens van 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl, waar prostitueebezoekers hun ervaringen en tips delen, zijn uitgelekt. Deze gegevens, waaronder e-mailadressen, worden nu te koop aangeboden door de hacker.

Dat meldt de NOS donderdag na eigen onderzoek. De gegevens zijn buitgemaakt door een hacker. Behalve e-mailadressen gaat het om gebruikersnamen, IP-adressen en wachtwoorden. Volgens de NOS gebruiken veel van de forumleden een e-mailadres waaruit hun echte naam is af te leiden. Zij lopen het risico te worden gechanteerd. Ook escorts en prostituees zijn actief op de site.

Melding

Hookers.nl heeft het datalek tegenover de NOS bevestigd. Het bedrijf belooft alle gebruikers donderdag een melding te sturen over het uitlekken van de accountgegevens.

De hacker vraagt nu 300 dollar voor de gegevens van de leden van de website en verwacht het geld ook te ontvangen. ,,Zeker weten dat mensen het willen kopen”, laat hij weten aan de NOS.

In 2016 werden de accountgegevens van ongeveer 37 miljoen gebruikers van een andere website gehackt. De gegevens van de leden van de vreemdgangerswebsite Ashley Madison kwamen zo op straat te liggen. Canadese media meldden destijds dat twee mannen met een profiel op de site hierna zelfmoord pleegden. De eigenaar van Ashley Madison schikte uiteindelijk met de Amerikaanse justitie en moest 1,6 miljoen dollar betalen, wegens de slechte beveiliging van de site.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen