VVV verliest van Fortuna Düsseldorf

Afbeelding: De Limburger

VVV heeft donderdagmiddag geoefend tegen Fortuna Düsseldorf. In het onder 23-stadion van de nummer vijftien van de Bundesliga werd het 1-0 voor de Duitsers.

Maaskant liet een aantal spelers met pijntjes aan de kant: Christian Kum, Tobias Pachonik, Elia Soriano en Jerome Sinclair keken allemaal toe vanaf de tribune. Evert Linthorst ontbrak eigenlijk vanwege interlandverplichtingen met Oranje onder 20, maar is woensdag teruggekeerd uit Zeist met een liesblessure. Naar verluidt schijnt zijn kwetsuur mee te vallen en kan Linthorst gewoon meedoen volgende week zaterdag in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Net zoals VVV traden de Duitsers met een mix van basisspelers en bankzitters aan. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam een kwartier na rust op naam van Bernard Tekpetey die met een laag schot VVV-doelman Delano van Crooij kansloos liet: 1-0. Van Crooij was een kwartier voor tijd opnieuw kansloos bij een vrije trap van Thomas Pledl, maar zag die inzet tot zijn opluchting tegen de paal eindigen. Kort voor de enige treffer van de wedstrijd had Pledl al een keer de paal geraakt met een kopbal.

Opstelling VVV: Delano van Crooij; Dekker, Röseler (46. Van Bruggen), Schäfer, Roel Janssen (46. Scheimann); Post (80. Van Dijck), Cattermole (46. Janssen), Neudecker; Opoku, Wright (80. Bastiaans) en Van Ooijen.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #11. Video: De Limburger

Door Qasim Hakim

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen