Laatste serie met Imanuelle Grives in december te zien

Bron © AD

Imanuelle Grives. Afbeelding: ANP

Dropje, voorlopig de laatste serie waarin actrice Imanuelle Grives te zien zal zijn, gaat op 9 december in première op NPO Zappelin. Dat heeft de NTR vrijdag bekendgemaakt. De serie telt 26 afleveringen en combineert poppen met echte acteurs.

De NTR twijfelde enige tijd of de serie wel moest worden uitgezonden, nadat Grives in België was opgepakt voor grootschalige drugshandel. ,,Maar het is een waardevolle kleuterserie en we vinden het belangrijk die op televisie te brengen”, meldde een woordvoerder eerder. De omroep zegt tot dit besluit te zijn gekomen na “intern best wat discussie”. ,,We denken bovendien dat ouders goed in staat zijn onderscheid te maken tussen een actrice en de rol die ze speelt.”

Lees ook: Twee jaar cel geëist tegen actrice Grives om drugs op Belgisch festival

De hoofdpersoon in deze serie is Dropje, die met zijn ouders in de ‘alleswinkel’ woont van waaruit hij iedere ochtend vol energie ‘de wereld’ in trekt en iedere avond weer veilig thuiskomt. In de serie speelt Imanuelle een winkeljuffrouw.

De première van de reeks vindt plaats in oktober op het festival Cinekid. Het Openbaar Ministerie in België eiste eerder deze week twee jaar cel tegen de actrice. De uitspraak van de zaak is begin november.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen