Jonge straatrovers van 13 en 14 jaar in Heerlen aangehouden

Afbeelding: Politie Heerlen

De politie heeft vrijdagochtend twee jonge Heerlense straatrovers aangehouden. De jongens van 13 en 14 jaar oud hadden de avond ervoor onder dreiging van een mes geprobeerd de telefoon van een 17-jarige stadgenoot te stelen.

Die zat met een vriendin aan de rand van het centrum van Heerlen op een bankje. Daar werden zij belaagd door de twee jonge jongens, die het dus gemunt hadden op een telefoon.

Het slachtoffer voelde dat een van de belagers een mes op zijn buik drukte. Het tweetal kon vluchten, waardoor de straatroof mislukte. Zij meldden zich korte tijd later op het politiebureau. Er volgde direct een zoektocht naar de daders. De politie kreeg de jongens in het vizier bij het terugkijken van videobeelden uit het centrum.

Vrijdagmorgen lukte het om de straatrover met het mes aan te houden. Kort daarna kon ook zijn kompaan op school worden aangehouden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen