Dirigenten jubileumconcert in Kerkrade voor goede doel KiKa

Dion Ritten viert zijn 40-jarig jubileum als dirigent. Afbeelding: Luc Lodder

De Kerkraadse musici Dion Ritten en Véron Jongstra vieren respectievelijk hun 40- en 30-jarig jubileum als dirigent met een korenconcert. Dit vindt plaats op zaterdag 9 november om 20.00 uur in Parkstad Limburg Theater Kerkrade. De opbrengst van de avond gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De twee dirigenten worden ondersteund door tien koren, met in totaal 380 zangers die ook allen gezamenlijk musiceren, en (inter)nationaal bekende solisten. Kaarten voor deze voorstelling kosten voor alle rangen 20 euro en zijn te bestellen via www.plt.nl.

Meewerkende koren zijn Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor, Weerter Gemengd Koor Vivace, Kamerkoor Cantate Venlo, Koninklijke Roermondse Zang – en Muziekvereniging, Mannenkoor Beeker Liedertafel, Kamerkoor Limburg, Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade, Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade Ensemble, Femmes Vocales Meijel en CantaYoung Schoolkoren De Blokkenberg en Bleijerheide.

Solisten zijn Janine Kitzen (sopraan), Lien Haegeman (mezzosopraan), Enzo Kok (viool), Lynn Horsch (dwarsfluit), Mark de Wit en Wim Bodelier (slagwerk), Constant Notten (vleugel) en Véron Jongstra (vleugel).

Kunstenares Miriam Vleugels zal tijdens het concert live schilderen. De presentatie is in handen van Fer Kousen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade