Heerlenaar met kalasjnikov en drugs in huis zit nog twee weken vast

Afbeelding: Politie Heerlen

Het voorarrest van de 39-jarige Heerlenaar die woensdagavond werd opgepakt omdat in zijn woning zware wapens en drugs werden aangetroffen is met twee weken verlengd. Dat meldt de rechtbank Limburg.

De politie viel donderdagavond het huis in de wijk Heerlerbaan binnen na een tip. Hij werd vrijdag meteen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Kalasjnikov

Agenten vonden in het huis meerdere zware wapens, waaronder een kalasjnikov, bekend als AK-47. Daarnaast had de man een hagelgeweer met afgezaagde loop en bijbehorende munitie in zijn bezit. Ook werden nog enkele doosjes munitie van kleiner kaliber aangetroffen.

Huiszoeking leverde verder nog ruim 350 gram harddrugs en 200 gram softdrugs op. In de woning van de Heerlenaar stuitte de politie verder op een professionele stoorzender, ook wel ‘jammer’ genoemd. Een ‘jammer’ is een apparaat dat de ontvangst van een radiosignaal verstoort, waardoor bijvoorbeeld het alarmnummer 112 verstoord kan worden.

Waarnemend burgemeester Emile Roemer laat weten dat er een zogeheten Damocles-procedure zal worden opgestart. Daarin zal hij bepalen of de woning voor een bepaalde tijd gesloten wordt en zo ja, hoe lang.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen