Alberg na hattrick middelpunt van Roda-feestje

Roda JC heeft zaterdagavond in eigen huis eenvoudig gewonnen van Helmond Sport. Man van de avond was Roland Alberg, die zijn rentree in de basis bekroonde met een hattrick: 4-0.

De 29-jarige routinier scoorde eenmaal voor én tweemaal na rust. Zijn eerste doelpunten op Nederlandse bodem in meer dan vier jaar tijd.

Dreigend
Roda JC begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van Jean-Paul de Jong combineerde met fris voetbal de nodige kansen bij elkaar. Het resulteerde na een klein kwartier in de openingstreffer. Centrale verdediger Werker stoomde op richting middellijn en leverde een uitstekende voorzet af. Roland Alberg, terug in de basis na wat fysieke klachten, nam de bal uitstekend mee en schoof eenvoudig binnen: 1-0.

Roda kreeg daarna voldoende mogelijkheden om de score op te drijven. Iké Ugbo was tweemaal dichtbij, maar verzuimde te scoren. Aan de overzijde bleef Helmond sporadisch dreigend.

Overtuigend
Na rust schoot Roda als een komeet uit de startblokken. In een tijdsbestek van zo’n anderhalve minuut knalde Alberg overtuigend een tweede én derde maal raak: 3-0. Een fraaie hattrick voor de middenvelder, die voor het laatst in 2015 een doelpunt maakte op Nederlandse bodem. Het deed hem zichtbaar goed. De oud-speler van ADO Den Haag en Excelsior zat voor zijn komst naar Roda een halfjaar zonder club en was sinds zijn komst naar Kerkrade zichtbaar op zoek naar vorm en wedstrijdritme.

Zijn drie goals tegen Helmond Sport leverden Alberg een kwartier voor tijd een applauswissel op. Chance Simakala, de man die voor hem in het veld kwam, stond vlak voor tijd aan de basis van de vierde Roda-goal. De aanvaller gaf goed breed op Jordy Croux, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte: 4-0. 

 

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen