Heerlen maakt Romeinse kelder zichtbaar

Afbeelding: gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen heeft een paneel geplaatst met informatie over een Romeinse kelder die daar is aangetroffen. Ook kan men de kelder zien door een gat in de zijkant van de gevel.

Bij het pand aan de Coriovallumstraat 17 in Heerlen werd onlangs een Romeinse kelder gevonden. Aan de overkant van dit pand is een informatiepaneel geplaatst. Hiermee maakt de gemeente Heerlen de Romeinse kelder in dat pand beter zichtbaar.

De kelder zelf is te zien via een gat aan de zijkant van het gebouw. De kelder is opgenomen in de Via Belgica wandelingen ‘Te voet door Coriovallum’ en de ‘lange afstandswandeling’ die te vinden zijn op www.viabelgica.nl.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen