Jongen (14) zwaargewond na steekpartij, twee minderjarigen aangehouden

Bron © AD

De politie doet onderzoek naar de steekpartij rond het Montfort Collegesteekpartij. Afbeelding: MediaTV/AD

Bij een steekpartij aan de Montessoriweg in Rotterdam is dinsdagmiddag een 14-jarige jongen ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden, een derde wordt nog gezocht.

Rond het Montfort College zijn afzetlinten geplaatst en politie doet onderzoek in en rond de school. De toedracht van de steekpartij is vooralsnog onduidelijk. Een opgeroepen traumahelikopter is afgemeld, omdat het zwaargewonde slachtoffer al naar het ziekenhuis is gebracht.

Het slachtoffer werd rond drie uur ‘s middags neergestoken op straat. Met hulp van cameratoezicht konden snel twee verdachten worden aangehouden. De politie zoekt nog een derde verdachte en spreekt met getuigen.

Het bestuur van stichting LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam – waar het Montfort College onder valt – onderzoekt op dit moment of er een leerling van de school betrokken is. Aan dezelfde weg, pal naast Zuidplein, zitten ook het Avicenna College en het Zuiderpark College, waardoor er altijd veel tieners buiten rondlopen. Wim Littooij van het Avicenna College laat in een reactie weten dat er op zijn school vandaag niemand aanwezig was vanwege een studiedag.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen