Geld verduisterd bij grootste partij in Stein

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De grootste politieke partij in Stein heeft aangifte gedaan van verduistering. Naar verluidt is er circa 35.000 euro uit de partijkas van Democratisch Onafhankelijken Stein (DOS) verdwenen.

De partijvoorzitter Ronald Snippe bevestigt dat er aangifte is gedaan, maar zegt niet tegen wie en waarvan. „Vorige week zijn we naar de politie gestapt. Dat is het enige wat ik hierover kwijt wil op dit moment.” Ook wil Snippe niet zeggen of er iemand binnen de partij op non-actief is gesteld en hoe de partij de malversaties op het spoor is gekomen. „Ik verwijs naar de politie voor verdere uitleg.”

Vergadering

Vrijdag is er voor de leden van DOS een bijeenkomst geweest, waarin over het voorval is gesproken. De leden die bij die vergadering zijn geweest, houden echter hun kaken op elkaar en verwijzen allen naar voorzitter Snippe, die is aangewezen als woordvoerder in dit dossier.

Politie

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar een bestuurslid van een politieke partij, maar gaat ook niet verder inhoudelijk op de zaak in.

DOS is de grootste partij in Stein. Het heeft acht van de 21 zetels in de gemeenteraad. Het levert met Danny Hendrix, Joep Ummels en Natascha Wingelaar bovendien drie van de vijf wethouders in Stein.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Stein