Limburgse autodealers maken werk van ‘relevantere’ opleiding monteurs

Bron © WijLimburg

Afbeelding: © iStock

De mbo-opleiding tot automonteur sluit niet goed aan op de praktijk. Daarom gaan vijf grote, Limburgse autodealerbedrijven het VISTA college helpen om de opleiding ‘relevant’ te maken.

Manager John van de Burgt van Keram, dealer van BMW en MINI, wijst erop dat auto’s tegenwoordig bijna computers zijn, waarvoor bijvoorbeeld IT-kennis noodzakelijk is. “Bovendien volgen de ontwikkelingen zich in een hoog temp op”, zegt hij, onder meer kijkend naar steeds modernere elektrische en hybride wagens. “Voordat de ontwikkelingen in de lesstof zijn opgenomen, zijn we alweer een paar jaar verder. Dat moet sneller. Daarom gaan wij en de vier collega-bedrijven in huis praktijklessen geven aan leerlingen en ook de school bij hun onderwijs ondersteunen, zodat de studenten een opleiding krijgen die relevant is.”

Convenant De vijf grote dealerbedrijven Keram (BMW en MINI), Smeets (Mercedes-Benz en Smart), Wealer Autogroep (Audi,VW, Seat en Skoda), Janssen Kerres (Renault, Dacia, Nissan, Peugeot, Citroën, Kia en Saab) en Welling Autobedrijven (Peugeot, Hyundai, Mazda, Mitsubishi en Suzuki) hebben maandag een convenant voor de samenwerking met het VISTA college in Heerlen ondertekend. “Dit kost ons geld, omdat we mensen hiervoor moeten vrijmaken”, zegt Van de Burgt. “Maar op de lange termijn levert het ons veel op, namelijk kundig personeel.”


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg
Beek