Unieke jubileumeditie Molenhoeks Makkie

Het tiende Molenhoeks Makkie was weer bijzonder in trek. Zo’ elfhonderd mensen namen deel Afbeelding: Matthee Moons

Een keer moet de eerste zijn. Uitgerekend de (jubileumeditie (tiende) was zondag het natste Molenhoeks Makkie ooit. Doordat de regen echter pas tegen het eind van het evenement begon, had dit geen invloed op de opkomst van deelnemers en publiek. Het deerde de deelnemers, en zeker de winnaars, geenszins.

Bijna 1100 hardlopers volbrachten de 2300 meter (kidsrun), 5, 10 of 15 kilometer. Dertien deelnemers verschenen voor de tiende keer op rij aan de start, en liepen het Makkie ook uit. Op zaterdag hadden al ruim 150 mensen het parcours wandelend afgelegd. De winnaars en winnaressen van het tiende Molenhoeks Makkie werden Kamiel Jacobs en Julia Samuelsson op de 5 km, Niels Theloosen en Marleen Meij op de 10 km en Jorrit Cleij en Marije Peters op de 15 km. De Heumense Schans Challenge, een wedstrijd binnen de wedstrijd, werd gewonnen door Marco Otten en Hilde Pape.

Door Jos Gröniger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Gennep
  1. De artikels worden geladen...