Unieke jubileumeditie Molenhoeks Makkie

Het tiende Molenhoeks Makkie was weer bijzonder in trek. Zo’ elfhonderd mensen namen deel Afbeelding: Matthee Moons

Een keer moet de eerste zijn. Uitgerekend de (jubileumeditie (tiende) was zondag het natste Molenhoeks Makkie ooit. Doordat de regen echter pas tegen het eind van het evenement begon, had dit geen invloed op de opkomst van deelnemers en publiek. Het deerde de deelnemers, en zeker de winnaars, geenszins.

Bijna 1100 hardlopers volbrachten de 2300 meter (kidsrun), 5, 10 of 15 kilometer. Dertien deelnemers verschenen voor de tiende keer op rij aan de start, en liepen het Makkie ook uit. Op zaterdag hadden al ruim 150 mensen het parcours wandelend afgelegd. De winnaars en winnaressen van het tiende Molenhoeks Makkie werden Kamiel Jacobs en Julia Samuelsson op de 5 km, Niels Theloosen en Marleen Meij op de 10 km en Jorrit Cleij en Marije Peters op de 15 km. De Heumense Schans Challenge, een wedstrijd binnen de wedstrijd, werd gewonnen door Marco Otten en Hilde Pape.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep