Infobijeenkomsten over logeerhuizen en ‘eerstelijns verblijven’ in Kerkrade

Afbeelding: ING Image

Seniorenraad Kerkrade houdt een drietal informatiebijeenkomsten in de wijken. Hiervoor wordt samengewerkt met Pluspunt Ouderenzorg, Impuls en de Gemeente Kerkrade. De bijeenkomsten gaan over de mogelijkheden van kortdurende opname in een logeerhuis of een ‘eerstelijns verblijf’.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 6 november in het Catharinahoes, Lambertistraat 12 op de Holz, woensdag 20 november in het Westhoes, Anemonenstraat 16 Kerkrade-West en donderdag 21 november in Bistro-Socio, Terbruggen 16 in Eygelshoven. Start is telkens om 14.00 uur.

Van een logeerhuis kunnen senioren gebruikmaken als de mantelzorger tijdelijk geen zorg kan leveren. Deze kortdurende voorziening kan via de WMO worden aangevraagd. Van een ‘eerstelijns verblijf’ in een verpleeghuis kunnen zij bijvoorbeeld gebruikmaken als men na ontslag uit het ziekenhuis nog niet direct naar huis kan. Tijdens deze bijeenkomst krijgen toehoorders ook informatie over de voorzieningen in hun wijk om zolang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Na de pauze zal de heer Guldemond toehoorders meenemen naar het Concept PlusPunt Ouderenzorg, waarbinnen specialisten samenwerken met huisartsen.

Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade