Grote stroomstoring Blerick na uren opgelost

Afbeelding: iStock

Blerick ondervond maandagmiddag hinder van een grote stroomstoring. Duizenden klanten van energieleverancier Enexis zaten urenlang zonder stroom.

De stroomstoring werd rond twintig over drie gemeld. Volgens Enexis hadden 5.166 klanten geen stroom. Huishoudens, bedrijven en winkels waren getroffen. Monteurs van de netbeheerder hebben de storing verholpen. Rond vijf uur had iedereen weer stroom.

Als gevolg van de stroomstoring zag supermarkt Lidl zich genoodzaakt zijn vestiging aan de Prins Mauritsstraat te sluiten. Ook waren op meerdere plekken verkeerslichten uitgevallen. Dat leidde tot gevaarlijke situaties. De stroomstoring was ontstaan bij graafwerkzaamheden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo