Een dode en zes gewonden na enorme crash op A73: snelweg weer open

Bron © DG

De ravage is enorm. Er zijn twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje betrokken bij het dodelijke ongeluk. Een persoon is overleden. Afbeelding: Tom Hessels

Op de A73 bij de afslag Wijchen is dinsdagochtend een dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen. De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen was tot ongeveer 19.00 uur afgesloten.

Bij het ongeval, dat om 09.50 uur plaatsvond, zijn twee vrachtwagens en drie personenauto’s betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Van een van de twee personenauto’s is weinig meer over.

Zes gewonden

Bij de enorme crash raakten zes personen gewond. Vier van hen zijn lichtgewond, het betreft een gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zij zaten in een personenauto. Er is daarnaast een zwaargewonde en een ernstig gewonde. Alle zes zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje betrokken. Een van de betrokken vrachtwagens heeft zijn lading verloren, die verspreid over de weg kwam te liggen.

Drone

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onbekend. De politie doet onderzoek. Daarbij wordt een drone ingezet.

Verkeer richting Nijmegen werd omgeleid via de A67, A2 en A50. Automobilisten die richting Venlo gingen, konden ook het best via die snelwegen rijden. Verkeer richting Arnhem moest omrijden via Wijchen (A326). Tussen Wijchen en Beuningen stond een lange file.

Bekijk hier alle actuele verkeersinformatie

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen