Secretaresse van advocaat Jos Brech mishandeld

Advocaat Gerald Roethof. Afbeelding: ANP

Bij het advocatenkantoor van Gerald Roethof aan de Ceintuurbaan in Amsterdam is woensdagochtend een secretaresse mishandeld. De verdachte is opgepakt.

Advocaat Roethof verdedigt onder andere de belangen van Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen.

Een man kwam al scheldend het advocatenkantoor binnen en zei op zoek te zijn naar een collega van een aan Roethof Advocaten gelieerd kantoor, vertelt Gerald Roethof. ,,Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was daarom niet bij mij op mijn kantoor aanwezig.’’

Aangevallen

Op dat moment was alleen het secretariaat aanwezig, dat de man verzocht rustig te blijven en het pand te verlaten. ,,Dat deed hij niet’’, vertelt Roethof. ,,Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld en vernielingen aangericht.’’ Roethof benadrukt dat de man geen cliënt van het kantoor is.

De politie vertelt dat ze kort na het incident een verdachte hebben aangehouden. Een vrouw is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de camerabeelden.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →