‘Gaiabrug’ over Buitenring wordt binnenkort verlicht

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De karakteristieke houten fiets- en voetgangersbrug over de Buitenring bij de Kerkraadse wijk Gracht zal binnenkort extra benadrukt worden door verlichting.

Het gaat om aanstraalverlichting.

De brug, bekend als de ‘Gaiabrug’, dankt zijn naam aan het feit dat hij eerst over de Dentgenbachweg bij GaiaZoo lag. Door de komst van de Buitenring werd de brug verplaatst. Op de huidige plek vormt hij een verbinding tussen Gracht en het Duitse achterland.

Leisure Ring

De verlichting is onderdeel van het plan Leisure Ring, een project om de Buitenring en omgeving visueel aantrekkelijk te maken. In Kerkrade zijn verder de natuurstenen wand bij GaiaZoo en de verlichting in de spoorbrug van de Miljoenenlijn daar voorbeelden van.

Naar verwachting zal de verlichting van de brug eind van dit jaar gereed zijn.

Door Ruben Van Erp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen