Psychiatrisch onderzoek naar in Kerkrade opgepakte verdachte van moord op rapper Feis

Bron © ANP

Rapper Feis. Foto-inzet: Silfano M. Afbeelding: Sanne Donders/AD

De 25-jarige Silfano M., die wordt verdacht van het doodschieten van rapper Feis vlak na de jaarwisseling, zal psychiatrisch worden onderzocht. De Rotterdammer werd in mei aangehouden in Kerkrade.

De rechtbank in Rotterdam heeft dat besloten tijdens een niet-inhoudelijke zitting. Ook vinden de rechters dat de verdachte, die donderdag niet aanwezig was, de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak verplicht moet bijwonen. Die is gepland op 8 en 9 januari.

Het slachtoffer - zijn echte naam is Faisal Mssyeh - werd 1 januari doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Zijn broer raakte zwaargewond, ook door kogels uit het semi-automatische pistool van M., denkt het Openbaar Ministerie. Het ging mogelijk om een „onbenullige kroegruzie”, zei de politie destijds. De verdachte heeft nog niet willen verklaren, zei zijn advocaat.

Naast de moord dan wel doodslag en de poging daartoe op de broers, wordt M. ook ervan verdacht dat hij op 1 december 2018 een automobilist in Schiedam heeft beschoten. Silfano M. werd woensdag 8 mei bij een politie-inval in Kerkrade aangehouden.

Lees ook: Verdachte (25) in Kerkrade opgepakt voor doodschieten rapper Feis

De 32-jarige Feis werkte samen met andere rappers zoals Winne, U-Niq, Ronnie Flex, Sticks. In 2014 bracht hij zijn eerste cd uit, getiteld Hard van buiten, gebroken van binnen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen