Man die agent bewusteloos sloeg bij trouwstoet nog zeker tot begin volgend jaar vast

Bron © AD

Bij een trouwstoet in Rotterdam werd een politieagent neergeslagen. Afbeelding: Google Maps/Opsporing verzocht, bewerking: Gyurka Jansen/AD

De Turkse Rotterdammer die in de cel zit voor het bewusteloos slaan van een agent die in Rotterdam ingreep bij een trouwstoet, blijft tot begin volgend jaar in voorarrest.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam beslist. De man wordt verdacht van zware mishandeling. De 25-jarige man – de broer van de bruid – werd eerder deze maand in Lopik opgepakt. Agenten vonden hem onder een bed, waar hij zich had verstopt. Hij moet begin januari voor de rechter verschijnen, een datum is nog niet bekend.

Lees ook: Verdachte van neerslaan agent bij trouwstoet is de broer van bruid

Het incident vond 30 augustus plaats. Rond 16.00 uur werd de politie gewaarschuwd over de trouwstoet, omdat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden, mensen op autodaken zaten en het overige verkeer stopten en blokkeerden. Agenten spraken de deelnemers van de trouwstoet op de Maasboulevard aan, waarna de bruiloftsgasten met veel kabaal vertrokken, aldus de politie.

Lees ook: Politie geeft nieuwe beelden vrij van agent die knock-out wordt geslagen tijdens trouwstoet

Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen een van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident en is nog altijd niet volledig aan het werk.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen