Politie verspreidt beelden verdachten bloedpriktruc

Bron © AD

Afbeelding: Politie

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee ‘bloedprikoplichters’. Met een smoes over een heersende griepepidemie hadden de man en vrouw zich naar binnen gepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven en hem 4000 euro afhandig gemaakt.

Politie verspreidt beelden verdachten bloedpriktruc
De man en vrouw bij het pinautomaat. Foto: Politie

De politie meldde dat de vrouw via een vingerprik bloed afnam bij het slachtoffer en dat de man ondertussen op zoek ging naar waardevolle spullen en geld.

Lees ook: Politie waarschuwt: bloedprikbende slaat toe in heel het land

Het duo vertelde de man dat zijn bloedwaarde niet goed was en dat hij daarvoor een pil zou moeten slikken. Hij moest wel 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met een zogenaamd pinapparaat kopieerden de nepverplegers de pasgegevens van de man en namen ze 4.000 euro op.

Lees ook: Nieuwe babbeltruc: bloed prikken

Bij de pinautomaat zijn de man en vrouw op camera vastgelegd. De politie heeft enkele van de beelden vrijgegeven en roept mensen die het tweetal (her)kent of heeft gezien op zich te melden.

‘Georganiseerde bende’

De bloedpriktruc is voor zover bekend ook toegepast in Delft en Utrecht. Eerder deze week zei de politie dat er vermoedelijk één groep achter zit die in wisselende samenstelling opereert. Een politiewoordvoerster zei dat deze babbeltruc verder gaat dan andere methoden, omdat ‘de lichamelijke integriteit wordt aangetast’. En: ,,We hebben niet te maken met een paar brutale jongeren, maar met een georganiseerde bende’’.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen