Pittige herfstwandeling rond Kornelimünster

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

INV afdelingen Eys en Bocholtz-Simpelveld houden zondag 3 november een herfstwandeling rond Kornelimünster.

Er wordt gewandeld door weilanden, bospaden en door het dal van Itterbach. Ook wordt er een bezoek gebracht aan Varnemum, een voormalig Romeins tempelcomplex en het sfeervolle centrum van het oude stadje Kornelimünster. Daar zal ook een pauze worden gehouden.

Klimmen en dalen

De wandeling zal pittig zijn en ongeveer vijftien kilometer lang met klimmen en dalen. Goede wandelschoenen zijn gewenst en eventueel een wandelstok ter ondersteuning.

Bij slecht weer wordt de wandeling ingekort tot elf kilometer. De wandeling is zowel leden als niet-leden van het IVN. Er wordt om 9.00 uur vertrokken vanaf de markt in Simpelveld en om 10.00 uur bij de parkeerplaats van het kloostercomplex van de Benedictijnen in Kornelimünster.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Gerard Nabben op telefoonnummer: 043-4502478 of Constance Kerremans via telefoonnummer: 043-4506270.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem