Peuter (2) die dagenlang in diepe put zat, dood gevonden

Bron © AD

Reddingswerkers proberen met graafmachines het jongetje uit de put te bevrijden. Afbeelding: AFP

De 2-jarige peuter die vorige week in een put was gevallen in het zuiden van India is dood teruggevonden.

De autoriteiten van de deelstaat Tamil-Nadu lieten dinsdag weten dat het lichaam van Sujith Wilson in een staat van ontbinding is aangetroffen, meldt de BBC.

De jongen viel vrijdag in de put toen hij aan het spelen was nabij de stad Tiruchirappalli. In eerste instantie zat hij vast op een diepte van tien meter. Hij zakte later verder weg in de 180 meter diepe put. Om de peuter te bevrijden, boorden reddingswerkers een parallelle tunnel waar mensen in af konden dalen.

Lees ook: Indiase peuter (2) al dagen vast in 180 meter diepe put

Door de zware omstandigheden en de diepte van de put wisten de reddingswerkers niet hoe de jongen eraan toe was. Met behulp van warmtesensoren werd geconstateerd dat Wilson nog in leven zou zijn.

Het drama doet denken aan dat met de Spaanse Julen (2), in januari in de bergen bij het Spaanse Málaga. Ook hij overleefde een val in een put niet. Mijnwerkers slaagden er pas na twee weken in om zijn lichaampje te bergen. De bergingsoperatie werd destijds wereldwijd gevolgd.

Lees ook: ‘Julen stierf vlak na val in put door ernstig hoofdletsel en verwondingen’

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen