Gewelddadige woningoverval op Maastrichtse miljonair Wesly in Opsporing Verzocht

Afbeelding: Harry Heuts/Track ‘88

De politie roept dinsdagavond de hulp van het publiek in bij het onderzoek naar de woningoverval op de Maastrichtse zakenman Benoit Wesly, afgelopen zomer. In Opsporing Verzocht wordt een reconstructie van de overval getoond.

De daders drongen in de nacht van 7 op 8 juli de woning aan de Gaspeldoorn in Maastricht binnen. Ze bedreigden en mishandelden Wesly en bonden hem vast. Daarna gingen ze er met een buit vandoor. Wesly wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden en waarschuwde de politie.

Lees ook: Reconstructie van overval op Benoit Wesly: de langste nacht van zijn leven

Opsporing Verzocht heeft op meerdere plekken in Maastricht opnames gemaakt voor de reconstructie, die dinsdagavond wordt uitgezonden. In het programma, dat om 20.30 uur op NPO1 te zien is, wordt ook een deel van de buit getoond en legt de recherche enkele vragen voor aan de kijkers.

Video: Track ‘88

Lees ook: Woningoverval bij oudere kan ontaarden in een regelrechte horrorscène

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen