Gewelddadige woningoverval op Maastrichtse miljonair Wesly in Opsporing Verzocht

Afbeelding: Harry Heuts/Track ‘88

De politie roept dinsdagavond de hulp van het publiek in bij het onderzoek naar de woningoverval op de Maastrichtse zakenman Benoit Wesly, afgelopen zomer. In Opsporing Verzocht wordt een reconstructie van de overval getoond.

De daders drongen in de nacht van 7 op 8 juli de woning aan de Gaspeldoorn in Maastricht binnen. Ze bedreigden en mishandelden Wesly en bonden hem vast. Daarna gingen ze er met een buit vandoor. Wesly wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden en waarschuwde de politie.

Lees ook: Reconstructie van overval op Benoit Wesly: de langste nacht van zijn leven

Opsporing Verzocht heeft op meerdere plekken in Maastricht opnames gemaakt voor de reconstructie, die dinsdagavond wordt uitgezonden. In het programma, dat om 20.30 uur op NPO1 te zien is, wordt ook een deel van de buit getoond en legt de recherche enkele vragen voor aan de kijkers.

Video: Track ‘88

Lees ook: Woningoverval bij oudere kan ontaarden in een regelrechte horrorscène

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen