Zes tips over overval op Benoit Wesly na Opsporing Verzocht

Afbeelding: Harry Heuts/Track ‘88

De uitzending van het programma Opsporing Verzocht waarin een reconstructie van de woningoverval op de Maastrichtse zakenman Benoit Wesly werd getoond heeft tot nu toe zes tips opgeleverd.

.

In de uitzending was te zien hoe vier overvallers op zeer brutale wijze Wesly overvielen, mishandelden en hem dwongen een safe te openen waaruit ze zeldzame horloges en munten roofden.

Een zwaargewonde Wesly wist zich uiteindelijk te ontdoen van kabels waarmee de overvallers hem mee hadden vastgebonden en reed in zijn auto naar het politiebureau.

De tips die zijn binnen gekomen hebben nog niet geleid tot aanhoudingen of doorbraken maar worden nu onderzocht, aldus de politie.

Wesly kwam zelf ook het woord in de uitzending en toonde zich zeer geëmotioneerd. Hij hoopt dat de daders zich zullen melden of dat mensen die de daders kennen na het zien van het programma tot het inzicht komen dat de overval niet onbestraft mag blijven.

Lees ook: Reconstructie van overval op Benoit Wesly: de langste nacht van zijn leven

Door Johan van de Beek

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen