‘Vader’ en klusjesman langer vast in zaak rond ‘spookgezin’ in boerderij Ruinerwold

Bron © ANP/AD

Afbeelding: ANP

Ruinerwold-verdachten Gerrit Jan van D. en Josef B. blijven 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland woensdag bepaald.

De rechtbank handhaaft ook de beperkingen, waardoor het tweetal alleen contact mag hebben met hun advocaten. Het duo zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Lees ook: Rechtbank gaat zelf kijken in ruimtes boerderij Ruinerwold waar jongeren zouden zijn vastgehouden

Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het OM wil aan de hand van een DNA-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is. Josef B. is de huurder van de boerderij.

Lees ook: Dna-onderzoek moet bewijzen of kinderen Ruinerwold echt van Gerrit Jan van D. zijn

Het gezin woonde al jaren in afzondering. Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →